FAQ

Frequently Asked Questions

Maximal Bustickets

De prijzen verschillen per Busreis en daarnaast zijn er verschillende gradaties in prijzen (Early-, Regular- & Late Birds).

Voor de meeste Busreizen kun je een enkele heen- of terugreis boeken.

Direct na het afronden van de bestelling ontvang je per email de tickets. Op vertoon van deze bustickets kun je bus in stappen. Mocht je de tickets niet kunnen downloaden neem dan contact met ons op.

Mocht je na het bestellen geen bevestigingsmail hebben ontvangen kijk dan eerst even tussen de ongewenste e-mail (spam). We merken dat e-mails naar hotmail en live e-mailadressen soms vertraagd binnen kunnen komen. Is de e-mail na een tijdje nog steeds niet binnengekomen neem dan even contact op met Paylogic.

Heb je verkeerde gegevens ingevoerd zoals een verkeerde groepsnaam? Geen man overboord. Stuur ons een berichtje via het contactformulier en we lossen het op.

Maximal bied je de mogelijkheid om je busticket aan een ander door te verkopen. Je kunt ook een busticket van iemand anders overnemen. Als je een busticket doorverkoopt met bijvoorbeeld opstapplaats Amsterdam, dan blijft de opstapplaats ook Amsterdam. Dit kan niet meer gewijzigd worden.

Je kunt je tickets op Ticketswap kopen over doorverkopen. Als je een busticket doorverkoopt of overneemt dienen zowel de verkoper als de koper van het busticket hun gegevens te versturen. Je kunt wijzigingen tot 72 uur voor aanvang van een reis doorgeven. Geef aan om welke Busreis het gaat! Lees hier meer.

Vertrekplaatsen

Maximal probeert zoveel mogelijk opstapplaatsen aan te bieden. Het aantal opstapplaatsen verschilt per Busreis. Mocht je opstapplaats er niet tussen staan en je bent met een groepje vrienden dan kijken we graag voor je wat er mogelijk is. Zie hiervoor de pagina jouw opstapplaats

Maximal wil het makkelijk voor je maken. Daarom doen we ons best om ook bij jou in de buurt een opstapplaats te verzorgen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen kijken we of dit mogelijk is.

Maximal is er voor jou. Staat je bestemming er niet tussen, stuur dan direct een bericht en we kijken wat we kunnen betekenen. Bij voldoende animo gehen wir!

Informatie over de Bussen

Deze vraag krijgen we vaak. Het antwoord is Ja en Nee.

Ja: het festival begint al onderweg. Je krijgt een biertje van het huis en er kan een muziekje aan. Soms verloten we mooie prijzen met een bingo. En soms moeten we verplicht pauze houden in verband met de rijtijdenwet. We houden niet van zomaar wachten, dus maken er een klein feestje van naast de bus en doen we zoiets.

Nee: we willen vooral op het festival zelf een mooie party maken. Helemaal kapot aankomen is niet handig. Daarom zorgen we er altijd voor dat je je rust kunt pakken onderweg. Zeker als we met een nachtbus rijden. We vragen reizigers ook om rekening te houden met elkaar.

Maximal maakt gebruik van bussen van erkende touringcarbedrijven. Deze bussen zijn goedgekeurd door de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Zij richten zich op de kwaliteitsverbetering en de veiligheid van de bedrijfsvoering en de dienstverlening van onder andere het recreatief busvervoer wat wij aanbieden.

  • Vakbekwaamheid chauffeurs
  • Veiligheid en comfort van bussen (zoals airco en verstelbare stoelen)
  • Rij- en rusttijden volgens wettelijke voorschriften

Heenreis: verschillende opstapplaatsen, Iedere bus krijgt een letter. Via de reisinformatiemail krijg je ruim van tevoren te horen in welke bus je zit.

Terugreis: Bijna altijd is dat dezelfde locatie als waar je uitgestapt bent (meestal busterminal van het festival)

Zorg ervoor dat jij en je vrienden voor dezelfde opstapplaats kiezen en bij het invullen van de persoonsgegevens dezelfde (leuke) groepsnaam opgeven.

Iedereen kan zijn eigen plekje kiezen in de bus. Dus je kunt zonder problemen naast je vrienden zitten. Soms zijn er een aantal gereserveerde plaatsen, maar dat wordt altijd aangegeven in de bus.

Vertrek- en aankomsttijden

In de reisinformatiemail staan altijd duidelijk de verzameltijden aangegeven. Zorg dat je een half uur voor vertrek aanwezig bent. Dan ben je mooi op tijd en mis je de bus niet. We werken met een strak reisschema. De bussen kunnen uiteraard niet wachten.

In de reisinformatiemail staan altijd duidelijk de vertrektijden aangegeven. Zorg dat je een half uur voor vertrek aanwezig bent. Dan ben je mooi op tijd en mis je de bus niet. We werken met een strak reisschema. De bussen kunnen uiteraard niet wachten.

De vertrektijden op de website zijn altijd indicatief. Houd dus goed de reisinformatiemail in de gaten en check drie dubbeldwars de vertrektijden. Lees ook goed de reisinformatiemail door.

Treinvertraging? Lekke band? Wekker kapot? Helaas kunnen wij hier niets aan doen. We zijn met een grote groep, dus wees op tijd. Ben je te laat, dan zijn we vertrokken en zul je alternatief vervoer moeten regelen.

Ook de aankomsttijden verschillen per festival. We proberen er altijd voor te zorgen dat we op tijd op het festival aankomen zodat je de beste campingplekjes kan bemachtigen. De situatie van het verkeer onderweg is altijd van grote invloed op de aankomsttijd. In de bus krijg je regelmatig een update.

De Busreis

Er zijn pauzes voorzien en deze worden in de bus aangekondigd. De buschauffeur is verplicht zich aan deze pauzes te houden in verband met de rijtijdenwet. Zorg ervoor dat je je pauzetijd in de gaten houdt en de reis niet onnodig vertraagd. Omdat we vaak met een grote groepen zijn, raden we je aan rekening te houden met wachtrijen voor toiletten en restaurants.

In de reisinformatiemail staan altijd duidelijk de vertrektijden aangegeven. Zorg dat je een half uur voor vertrek aanwezig bent. Dan ben je mooi op tijd en mis je de bus niet. We werken met een strak reisschema. De bussen kunnen uiteraard niet wachten.

Maak zoveel mogelijk van tevoren gebruik van het toilet! Zoals je begrijpt zijn er chemische toiletten aan boord aanwezig, maar is het prettig als deze alleen in geval van hoge nood worden gebruikt. Dit is een wens van de busmaatschappij en modern of niet: chemische toiletten kunnen altijd verstopt raken. Wel zo fijn dus als de mensen die het echt nodig hebben er nog gebruik van kunnen maken.

We hebben ervoor gekozen de hele reis betaalbaar te houden en geen bar te exploiteren.

We moedigen jullie aan dit zelf te ondernemen. Probeer het eten in de bus te beperken en er in ieder geval op te letten dat je alles schoon houdt. Er zijn afvalzakjes aanwezig.

Alcoholgebruik is wel toegestaan, hoewel we je aanraden rekening te houden met eventuele wagenziekte en misselijkheid.

We gaan naar het buitenland, dus softdrugs zijn verboden. Uiteraard geldt hetzelfde voor harddrugs: de politie kan hierop controles uitvoeren. Breng jezelf en je medereizigers dus niet in de problemen.

Ja, er is reisleiding. Je kunt er vanuit gaan dat er iemand aanwezig is die de reis begeleidt. Hij of zij zal passagierlijst controleren bij het instappen. Ook houd de reisleider je op de hoogte van actuele reisinformatie. Wil je ook onderdeel van de reisleiding zijn, kijk dan bij jobs voor de vacature.

Wij denken altijd in oplossingen. Laat ons weten als er wat aan de hand is, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Wij bewaren alles wat we vinden na de Busreis, dus neem contact met ons op als je iets verloren bent in een van onze bussen.

Bagage

Houd je bagage compact! De bagageruimte is beperkt en laten we eerlijk zijn: we gaan niet op wereldreis. Koffers zijn niet toegestaan: moeilijk stapelbaar en ze nemen veel loze ruimte in beslag. Laat deze dus thuis. Sowieso heb je niet zoveel aan wieltjes op de camping.

  • 1 x Weekendtas/ backpack
  • 1 x Tent, slaapzak, luchtbed
  • 1 x kleine tas handbagage (eten en drinken)

Er is geen ruimte voor: bbq’s, tuinsets, parasols, partytenten, klapstoelen etc. Neem dit dus niet mee.

Het is niet mogelijk om zomaar je reis te annuleren. Indien je bij het bestellen van je ticket gebruik hebt gemaakt van de annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen, dan bestaat de mogelijkheid om je busticket daar te annuleren. Lees hier meer over de voorwaarden. Deze procedure geldt ook voor je eigen reisverzekering. Dit gaat dus buiten Maximal om.

Geen antwoord? Stel dan hieronder jouw vraag.