Durability

Maximal & Duurzaamheid

Een touringcar bespaart al snel 30 auto’s op de weg. Gevolg: veel minder files en een betere bezoekersstroom, zowel vooraf als na afloop van het event. Veiliger voor iedereen en bovendien veel minder geklaag van bezoekers. En niet te vergeten: stukken minder CO2-uitstoot.

Steeds vaker lopen festivals voorop als het aankomt op duurzaamheid. Van Green Campings tot innovatieve afvalverwerking tot vegetarisch eten. Samenwerken met Maximal sluit hier naadloos op aan. Niet alleen bespaar je tot honderden auto’s; ook voldoen alle touringcars die Maximal inzet aan de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid. Binnenkort vervoeren we de eerste reizigers zelfs in onze elektrische bus.

Het milieumanagementsysteem is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 14001. Deze norm laat zien dat we zorgdragen voor een systematische verbetering van werkwijzen en milieuprestaties.

Het Nieuwe Rijden

De module ‘Het Nieuwe Rijden’ (HNR) is al jaren onderdeel van het verplichte opleidingsprogramma voor alle chauffeurs. In 2015 is bij onze vaste vervoerpartner Connexxion een brandstofreductie behaald van 6% ten opzichte van 2013.

Het Nieuwe Rijden

Dankzij de landelijke dekking van Maximal kunnen we de bussen efficiënt inzetten. Internationaal werken we op dezelfde manier. Ook daar hebben we diverse geografisch verspreide vervoerpartners. Zo beperken we het aantal kilometers. Onze planners zorgen ervoor dat er nooit een bus te veel rijdt.